בוצ'ר לבשר – מידע מקיף

המטבחים הביתיים הופכים ליותר ויותר מאובזרים, בעיקר בגלל שאנחנו מקדישים יותר ויותר זמן לעשייה קולינרית. אחד הפריטים שכדאי שיהיו בכל בית הוא בוצ'ר לבשר, ובכתבה זו תמצאו מידע רלוונטי שיעזור לכם להבין למה הוא חיוני, איך לבחור אותו ואיך להפיק ממנו מקסימום תועלת.

חיתוך בשר ביעילות מרבית

בוצ'ר הוא קרש חיתוך, אבל לא עוד קרש אלא כזה שנבנה במיוחד לחיתוך בשר (זהו גם מקור השם: בוצ'ר באנגלית פירושו קצב). מאפיין אחד של קרש חיתוך בוצ'ר הוא כיוון הסיבים – כלפי מעלה, כדי שהסכינים המשמשות לחיתוך נתחי הבשר לא יישחקו. מאפיין שני הוא אפס סדקים, וזאת על-מנת שלא יהיו מקומות שבהם מצטברים חיידקים (בשר עלול תמיד להכיל חיידקים, ואם בקרש יהיו סדקים הם ישגשגו בהם). מאפיין שליש הוא קשיחות גבוהה במיוחד כדי לספק תנאים אופטימיים לחיתוך בשרים מכל הסוגים.

המידות המתאימות לבוצ'רים

פרמטר אחד לפיו בוחרים בוצ'ר לבשר הוא הרוחב. בדרך מדובר על כ-50 ס"מ, אבל יש גם בוצ'רים קטנים יותר (סביב ה-40 ס"מ) וכאלה גדולים יותר – עד כ-70 ס"מ. אם אתם מתכוונים לחתוך נתחי בשר גדולים, כדאי כמובן לחפש בוצ'ר רחב, אבל מצד שני רצוי להימנע מקרש שלא ישאיר מספיק מקום פנוי במשטח העבודה.

העצים שמהם מיוצר בוצ'ר לבשר

בוצ'רים לבשר מיוצרים ממגוון רחב של עצים, ובפרט 3 מתאימים במיוחד: אגוז אפריקאי שמקנה לכל מוצר מראה יוקרתי, אלון אירופאי שמשדר איכות וענייניות, וסיסם הודי (עץ שגדל גם כאן בישראל ומתאפיין בקשיחות רבה ולכן מתאים לייצור קרשים לחיתוך בשר).

בוצ'ר שמשמש גם כמשטח הגשה

המטרה העיקרית של בוצ'ר לבשר היא כמובן החיתוך של הנתחים – אבל יש קרשי חיתוך שמתאפיינים באסתטיות רבה ולכן יכולים לשמש גם לצורך הגשת המנות המוכנות. אם אתם רוצים להרשים אורחים, או לשמח את עצמכם, עם הגשה ייחודית, כדאי לבחור בוצ'ר אליפטי או כזה בעל צורה אמורפית שמושכת את תשומת הלב הרצויה.

בוצ'ר עם חריטה 

עוד תוספת אפשרית לבוצ'רים לבשר היא חריטה – שמאפשרת להפוך פריט פרקטי זה למתנה אישית שתתקבל מן הסתם בברכה ובשמחה. חשוב להקפיד על איכות החריטה, כדי שתישמר במשך שנים רבות, ואת המסר עצמו כדאי לנסח מתוך אותנטיות ובהתאמה אישית למקבל או מקבלת המתנה.

אהבתם? שתפו:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
דילוג לתוכן