נפתח ונאמר שאתם לא צריכים להקריב את טעם העשן המדהים, בשביל סימני צריבה על הסטיק.
כדי לצרוב בשר, חייבים להשתמש בחום מאוד גבוה, הצריבה סוגרת את הטעמים הטבעיים בתוך הבשר.
כאשר הטמפרטורה של חלבונים וסוכרים שבבשר עולה מעל 177 מעלות, הבשר מתקרמל ומשנה את צבעו לחום – זה מוסיף טעם לבשר וגורם לכם ללקק את האצבעות.
צורבים בשר במעשנה של Traeger – אז, איך זה עובד?
המאוורר של המעשנה גריל, Traeger, מאיץ את תהליך הבישול ב 20%. כאשר אתם מניח את הבשר ישירות על הרשת החלבון מתחיל להתחמם. הוא מתחמם מהר יותר, ולחום גבוה יותר, יחסית לבשר שרק מתחמם מהאוויר של מהאוורר. הקור שהיה בתוך הבשר מקרין בחזרה על הרשת, מה שמאט את תהליך החימום חלקי הבשר שאינם במגע ישיר עם הרשת. בצורה כזו האזור של הבשר שנוגע ברשת עובר תהליך שקוראים לו "תגובת מאייר" שגורם להתקרמלות של הסוכר ויוצר סימני צריבה על החלבון.
בצורה האידאלית, אנחנו רוצים לבשל רק את החלק החיצוני של הבשר בצריבה. זה מה שיוצר את שילוב הטעמים של הצריבה החיצונית והנוזלים של הבישול האיטי יותר מבפנים. צריבה במחבת תיתן תוצאה שונה, מכיוון שכל השטח התחתון בא במגע עם המחבת ואין אוורור מתחת.
מתכון להכנת הסטיק המושלם:
טיפ: כל פעם שפותחים את המכסה בורח החום. במקום להציץ בבשר, השתמשו במד חום פנימי. למידת העשייה מדיום רייר החום הפנימי צריך להיות 57 מעלות.
- 5אחרי 4-6 דקות (תלוי בעובי הסטייק) הפכו את הסטייקים מהר, סגרו את המכסה והמתינו עוד 4-6 דקות.
- לאחר הוצאת הסטייק מהטרייגר, המתינו לפחות 5-10 דקות כדי שהנוזלים יספגו חזרה לתוך הבשר.
- ברזל יצוק סופג את החום ושומר אותו באופן אחיד ויציב, ועוזר ליצירת צריבה טובה יותר. ניתן לרכוש אצלנו רשת מיציקת ברזל או פלאנצ'ה.
- אז תביאו הביתה נתח עסיסי ומשובח מהקצב, תכינו לפי ההוראות והטיפים הנ"ל, ותקבלו סטייק מושלם שנמס לכם בתוך הפה.
מעוניינים במתכונים נוספים במעשנה? באתר Traeger תמצאן מגוון רחב של מתכונים למעשנת בשר. לפרטים וממידע בקרו באתר או צרו עמנו קשר טלפוני בטלפון מספר: 1800-10-12-84.