צעד אחד מהחלום: הוצאת רישיון יצרן למאפיה קטנה

כל כך הרבה זמן חלמת לפתוח מאפייה משלך, כזו שתצליח להפתיע בכל בוקר מחדש עם ניחוחות של מאפים טריים וטעימים. שתגרום לאנשים לעמוד בהתלהבות בתור ולהתרגש בכל ביס. העניין הוא שלפתוח מאפייה או בכלל, לנהל קו ייצור של מוצרי מאפה, מחייב עמידה בתקנים ודרישות של משרד הבריאות. בין היתר, הוצאת רישיון יצרן למאפיה היא חלק בלתי נפרד מהתהליך, אך הכרחי כדי להראות ללא צל של ספק שמדובר בעסק שמתנהל על פי חוק.

התהליך כולו כולל ביקורת ופיקוח, במטרה לשמור על איכות ייצור גבוהה ובמקביל, גם על הלקוחות הנאמנים. מכיוון שמדובר בתהליך לא פשוט, מומלץ לקבל סיוע מאנשי מקצוע המתמחים בליווי עסקים לקראת הוצאת רישיון, תוך בדיקה מוקפדת וירידה לפרטים של כל שלב.

רישיון יצרן למאפיה יידרש כאשר העסק עומד בהגדרות

קונדיטוריה, מאפייה או קו ייצור קטן למאפים, מחויב ברישיון עסק וכן רישיון יצרן למאפיה – למרבה המזל, משרד הבריאות פרסם הנחיות גמישות וברורות להוצאת הרישיון. ראשית, מגדיר משרד הבריאות מהי מאפייה קטנה, שסביר להניח תיפתח בשלב הראשון והניסיוני של היציאה לדרך:

  • הייצור מוגבל לכמות של עד 200 ק"ג ביום ו\או עד 200 כיכרות לחם.
  • כמות הקמח היומי מוגבלת ל-100 ק"ג.
  • נעשה שימוש בחלב מפוסטר ובנוזל ביצים מפוסטר ולא ביצים טריות.
  • נעשה שימוש בקמח מנופה.
  • המלוש אינו עולה על גודל של 60 ליטר.
  • 70% מהתוצרת הנמכרת בחנות הינה לצרכנים פרטיים.
  • עד שלושה עובדים במשמרת.
  • ניתן למכור לבתי עסק אחרים עד 30% מהתוצרת.

אלו ההגדרות למאפייה קטנה. ברגע שהעסק גדל, יש להתאים את הרישיונות לתהליך הצמיחה והגדילה על מנת לעמוד בחוק.

מאיפה מתחילים?

הדרך להגשמת החלום אמנם עוברת בבירוקרטיה, אבל שזה לא יעצור אותך! עם ליווי מקצועי בתהליך רישיון יצרן למאפיה מגורם מקצועי שמכיר אותו היטב, לא יהיה לך ספק שהצעד הראשון בעולם העסקים הטעימים והמתוקים, יהיה חלק ונעים. בקרוב מאוד, העסק הייחודי שלך ישמח אחרים, יעלה על פניהם חיוך ויתנהל באופן בטוח בהתאם לחוק.

אהבתם? שתפו:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin
דילוג לתוכן