אחד מהפתגמים המוכרים והנפוצים ביותר המתארים את העם היפני ואת התרבות היפנית, זה פתגם שאומר כי – היפנים הם בדיוק בדומה לשאר, אך טיפה יותר. ההגדרה הזו נכונה גם לתיאור של מלפפון יפני – אחד מהירקות שהגיעו לתודעה כאן בארץ אך ורק בשנים האחרונות, ומאז הוא צבר תאוצה של ממש. מדובר במוצר מאוד מיוחד שאפשר לשלב בכל מיני מנות. בשורות הקרובות, נרחיב עוד על מלפפון יפני, על מה ההבדל בין מלפפון כפי שאנחנו מכירים אותו לבין מלפפון יפני, ומה ניתן להכין עם הירק המיוחד הזה?
אז מה זה בדיוק מלפפון יפני?
המלפפון היפני הוא ירק שדומה מאוד במאפייניו למלפפון רגיל, אך הוא טיפה יותר כפי שציינו בשורות הקודמות. מלפפון יפני הוא ירק הרבה יותר עסיסי מהמלפפון הרגיל, דבר אשר מתבטא כמובן גם בטעם עז וחזק הרבה יותר. בקרב שפים ואנשי מטבח רבים, המלפפון היפני נחשב למעדכן של ממש, וניתן לראות אותו משתלב במסעדות גורמה בעולם כולו, ובשנים האחרונות בפרט ניתן לראות אותו משתלב בגאווה גם במסעדות הישראליות השונות, ובמטבח הישראלי עצמו.
אז מה ניתן בעצם להכין עם מלפפון יפני?
ניתן להשתמש במלפפון יפני כדי להכין את אותם הדברים שאנחנו מכירים פחות או יותר. אך בכל זאת ריכזנו לכם כמה מאכלים שניתן לעשות עם הירק הקסום הזה:
- חמוצים יפנים
- סלט מלפפון יפני
- מרק קימצ‘י
ניתן לשלב את המלפפון יפני בסוגים שונים של סלטים וכריכים. אפשר גם להכין כל מיני סוגים של רטבים. מתכונים מדוייקים ניתן לקרוא בבלוגים יפנים של שפים וטבחים שביקרו וחיו ביפן תקופה ארוכה.
איפה רוכשים מלפפון יפני?
ובכן, לא כל חנות ירקות מוכרת מלפפון שכזה ולכן מומלץ לפנות לחנויות מיוחדות המוכרות מוצרים מיפן או מהמזרח באופן כללי.
תוכלו גם להגיע לארוחות שף או מסעדות יפניות ולהתחבר עם יותר למנות ולטעמים וכך גם לבשל בעצמכם בבית מנות כאלה בדיוק. המטבח היפני תופס תאוצה ככל שהזמן עובר וזו הזדמנות נפלאה לשלב פרודוקטים במטבח הפרטי שלנו.