כל שף או שפית שמכבדים את עצמם מחזיקים מגוון של מתכונים מנצחים, לכל מאכל ומכל עדה. תבשילים, מאפים, קינוחים, כל מה שתרצו, כדי להתפנק בעצמם, לפנק את המשפחה, וכמובן – לעבודה שלהם כשפים מקצועיים. אם אתם חובבים בתחום, אוהבים לבשל, אוהבים לאפות, אבל זה לא המקצוע שלכם, יש הרבה מתכונים שיכולים להיות לכם בשרוול לשליפה מהירה לכל אירוע. רק צריך לבחור את הנכונים.
העניין עם מתכונים טובים זה שהרבה פעמים יש בהם חומרים שזמינים רק אם רונים אותם במיוחד, ואחרים דורשים כל מיני בלנדרים ספציפיים או מכשירים שפשוט אין לאדם הממוצע בבית, אפילו לחובבי הבישול. אם אתם חובבי בישול רציניים ויש לכם את הציוד המלא, אז אתם יכולים להתפרע על כל מתכון כמעט, אבל אם אתם כמו האדם הממוצע שאוהב לבשל לעצמו ולאחרים, כדאי לבדוק היטב מה דורש המתכון לפני שמתחילים.
לאסוף מגוון של מתכונים שמתאימים לכם
העניין עם מתכונים הוא שהם לא מתאימים לכולם – לא בהכנה, ולא בתוצאה. המתכונים שמתאימים לכם הם מתכונים שאתם נהנים להכין. יש אנשים שיש להם סבלנות אין קץ במטבח, ויש אחרים שאחרי חצי שעה של הכנות כבר רוצים לראות את הסוף. שני הסוגים, וגם האחרים, נהנים מהבישול, אבל כל אחד בסטייל שלו.
יש את אלו שאוהבים להכין הכול עם מכשירים וציוד. מיקסרים מקצועיים, מוט בלנדר איכותי, מעבדי מזון מכל הסוגים, לצד המחבתות והסירים הכי טובים שיש בשוק. אחרים? מסתפקים בבלנדר קטן בודד, ומעדיפים לעשות הכול עם הידיים, ללוש בידיים, לערבב בידיים, הכול בידיים.
תבדקו מה כיף לכם יותר, להרגיש את כל החומרים, הנוזלים, התבלינים, או לזרוק אותם למעבד המזון ולקבל תוצאה מהירה וטובה לא פחות. אפשר לעשות הכול, ויש מגוון של מתכונים שמאפשרים להגיע לתוצאות מרהיבות במטבח עם או בלי מכשור מתקדם. פשוט תכירו את עצמכם, כדי שתוכלו לעשות מה שבאמת טוב לכם, כי כמות ההנאה שלכם מהבישול מתבטאת באופן חד משמעי בטעמים של האוכל.
אוכל בינלאומי במטבח הישראלי
הכיף הגדול של החיים בתרבות שמורכבת מאינספור תתי-תרבויות, עמים שונים, מנהגים שונים, ואינספור טעמים שונים, זה שיש לכם מגוון של מתכונים מכל העולם. אומרים שהמטבח הישראלי הוא אחד הטעימים בעולם. אי אפשר לומר שהוא מתוחכם כמו המטבח הצרפתי, או מדעי כמו המטבח המולקולרי, אבל הוא רגשי, ייצרי, וטעים במיוחד.
הקסם שלו נשען על המגוון והשילוב, התבלינים מכל העולם, והמפגש שלהם בכור ההיתוך הישראלי. "חומוס עם טוויסט", המטבח הישראלי יודע לתת גרסאות ים-תיכוניות להכול, מבשרים על האש דרך סושי וקינואה, אז הכיף לבשל כישראלי הוא המגוון העצום במתכונים הזמינים לנו, ובטעמים הזמינים לנו. יותר מכך, לא רק הטבח, אלא גם הסועדים הישראלים אוהבים מאוד אוכל טוב, ויודעים להעריך ולפרגן לארוחה טובה.