קייטרינג לאירועים קטנים: טיפים למקסום התקציב

בשנים האחרונות ניכר ביקוש הולך וגדל לשירותי קייטרינג לאירועים קטנים, כך שמדובר בתחום עסקי שאמור להיות מבטיח למדי בשנים הבאות. אם אתם רוצים להציע שירותי הסעדה פופולריים שיוכלו גם למקסם את תקציבי הלקוחות באירועים הבאים שלכם, הנה כמה טיפים שיעזרו לכם להציע לכול לקוח תפריט במחיר נוח יותר.

אם אתם מתפעלים עסק של קייטרינג לאירועים קטנים, בואו לגלות כמה טיפים יצירתיים שיעזרו לכם לתכנן את האירוע הבא באופן חסכני יותר, מה שעשוי להשפיע לטובה על תקציב הלקוחות שלכם.

צילום: Depositphotos
  1. מנות המבוססות על אורז או אטריות יכולות להתאים למגוון תפריטים מתרבויות שונות. לדוגמה, מטבח מקסיקני, מטבח הודי או מטבח תאילנדי כוללים מנות אוכל טעימות ובמחיר סביר, המבוססות על אורז או אטריות.

בנוסף, אם מדובר באירוע בראנץ׳, ניתן להגיש לאורחים פריטי אוכל המבוססים על אורז או אטריות וכך, במקום להגיש מינים שונים של בשרים (שהם בדרך כלל הפריטים היקרים יותר בתפריט), תוכלו לשלב במנות פירות רעננים וטעימים, כמו אשכוליות, בננות ופירות יער.

כשמחפשים רעיונות לתפריט מוזל יותר, חשוב לקחת בחשבון את השעה שבה יתקיים האירוע. אחרי הכול, לא כל אירוע מצריך ארוחה מלאה הכוללת 6-4 מנות. אם הלקוח מנסה לצמצם את תקציב הקייטרינג, תוכלו להציע לו לקיים את האירוע בשעות שבהן ניתן להציע לאורחים תפריט זול יותר.

לא כל אירוע חייב להתקיים דווקא בשעות שבהן האורחים מצפים לקבל ארוחה מלאה, כמו בארוחות הצהרים או הערב. לכן, בחירה בשעה הנכונה שבה יתחיל האירוע יכולה לשחק תפקיד חשוב בהוזלת עלויות הקייטרינג.

  1. כיוון שהבשר יקר יותר מכול שאר מצרכי המזון, אפשר להציע ללקוחות לבחור בקייטרינג צמחוני. לא משנה באיזה סוג של אירוע מדובר, פרטי או עסקי, יש היום מגוון דרכים ליצירת תפריט מהנה וטעים המבוסס על פירות וירקות. וגם אם מדובר בחתונה, כשאתם מציעים שירותי קייטרינג מקצועיים, תוכלו להתמודד עם תפריט צמחוני שייראה נהדר ויהיה טעים להפליא.
  2. המלצה נוספת ללקוחות שמבקשים להפחית את תקציב הקייטרינג היא לבחור בהגשה על מגשים במקום בישיבה מסביב לשולחנות. המשמעות היא בחירה באחד מסוגי השירות הפופולריים ביותר לאירועים המבוסס על הגשת מתאבנים. מדובר בבחירה גמישה שמאפשרת לאורחים לבחור בעצמם במתאבנים שהם הכי אוהבים.

ואם אתם רוצים להפוך את ההגשה למפוארת יותר, תוכלו להוסיף מתאבנים מפתים, כמו למשל ביסים של סטייק טרטר. מכיוון שמדובר במנות קטנות יותר ואין צורך לקנות כמויות גדולות מאוד של סטייקים, התפריט יהיה בסופו של דבר הרבה פחות יקר מאשר הגשת ארוחה הכוללת מנות של סטייקים לכלל האורחים.

חוששים שמא האורחים יישארו רעבים? תוכלו להכין כמות גדולה יותר של חטיפים סבירים וממלאים כמו פחזניות תרד, כריכי מיני עם עוף בגריל או טורטליני.

  1. אפשר לחסוך בהוצאות על צוות המלצרים, על ידי בחירה במזנון להגשת המנות העיקריות, הקינוחים ו/או הקפה. הבחירה בהגשה עצמית היא רעיון מצוין שמתאים גם לאירוע שבו האורחים כוללים גם מבוגרים וגם ילדים.
  2. שימוש בצלחות קטנות יותר יכול להוזיל את מחיר הקייטרינג. אחרי הכול, כאשר כל אורח יכול למלא לעצמו את הצלחת, רובם יבחרו למקסם את שטח הצלחת שלהם בלי קשר לגודל שלה. שימוש בצלחת קצת יותר קטנה תאפשר לאורחים להימנע מלקיחת מנה גדולה מדי לצרכים שלהם, ובכך למנוע בזבוז מזון.

כשאתם מצוידים ב-6 הטיפים האלה להוזלת עלויות הקייטרינג לאירוע, אל תשכחו לשלב בתפריט את המזונות המתאימים ביותר לכול עונה, כך שתוכלו לבנות לכול לקוח את התפריט המתאים ביותר למסגרת התקציב של האירוע שלו.

אהבתם? שתפו:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן